X-Men: Dark Phoenix kraj jedne ere ?

Nadolazeći X-Men film Dark Phoenix nije službeno konačni film u sadašnjem nizu filmova o mutantima superherojima, ali se očekuju velike promjene za franšizu. Iako je film snimljen prije Disneyeve kupovine Foxa, izdat će ga Disney, a X-Men će možda postati dio Marvel Cinematic Universe. Najnovij trailer za Dark Phoenixa svakako sugerira da je ovo kraj jedne ere.

Prva polovica novog trailera podsjeća na posljednjih 19 godina serije. Postoje isječci iz neke od prvih serija filmova u 2000-ima, s Patrickom Stewartom, Ianom McKellanom i Hughom Jackmanom, do rebootiranih X-Men: First Class i novijih filmova kao što su X-Men: Apocalypse. Ostatak trailera uglavnom sadrži isječke iz Dark Phoenixa koje smo već vidjeli u prijašnjim trailerima, iako ima nekoliko novih snimaka.

Dark Phoenix glumi Sophie Turner kao Jean Grey, koja se pretvara u snažnog zločinca kojeg moraju zaustaviti njeni bivši prijatelji u X-Men. U filmu se također vraćaju svi glavni likovi iz proteklih nekoliko filmova, među kojima su Michael Fassbender, James McAvoy, Jennifer Lawrence, Tye Sheridan, Olivia Munn, Alexandra Shipp i Kodi Smit-Mcphee. Također prikazuje Jessicu Chastain u zlobnoj ulozi, a režira ga Simon Kinberg, film izlazi 7. juna.

Iako je budućnost glavnih filmova X-Men pod Disneyem je nejasna, tu je tehnički još jedan film. New Mutants je snimljen još početkom 2017., no od tada je odgođen mnogo puta. Prije par sedmica Disney je najavio da će se film pojaviti 20. aprila 2020, više od dvije godine nakon prvog zakazanog datuma. U martu je zvijezda Maisie Williams otkrila da se planirana ponovna snimanja tek trebaju održati – nije poznato hoće li se to dogoditi prije nego što konačno film izađe.

Powerplay.ba © 2019.