Star Wars, najavljena tri nova filma uz nova lica iza kamera

Prošli tjedan, Disney je objavio datume objavljivanja tri Star Wars filma koji će doći poslije Episode IX: Rise of Skywalker u decembru. Sada je potvrđeno da će ljudi koji stoje iza Game Of Thrones (David Benioff i D.B. Weiss) napraviti prvi sljedeći SW, koji će stići 2022. godine.

Kao što je pisao io9, ovu vijest je najavio Disneyev šef Bob Iger dok je govorio na samitu MoffetNathanson Media & Communications u New Yorku. To nije veliko iznenađenje, jer je već neko vrijeme poznato da Benioff i Weiss rade na novoj seriji Star Wars filmova.

Novi SW bit će objavljeni 16. decembra, 2022., 20. decembra 2024. i 18. decembra 2026. Postoje dva seta filmova u razvoju, jedan od Benioffa i Weissa, a drugi iz redatelja The Last Jedija Riana. Johnsona. Šuškalo se da je rad na Benioffovoj i Weissovoj seriji u poodmakloj fazi, a Star Wars Net nedavno je izvijestio da će njihov prvi film početi s produkcijom ove jeseni. Također je objavljeno da će njihovi filmovi biti postavljeni u dane Stare republike, stotine godina prije događaja aktuelnih filmova.

Značajno je da je raspored izdanja Star Warsa usporen. Kada je serija ponovno pokrenuta u 2015. s The Force Awakensom, Disneyev plan je bio objavljivanje filma svake godine. Međutim, komercijalni neuspjeh priče o Solo: A Star Wars Story iz 2018. navodno je doveo do planova za otkazivanje novih spin-off-a, dok je Iger priznao da su filmovi do sada objavljeni “previše, prebrzo”. Novi filmovi sada će se objavljivati ​​svake dvije godine, izmjenjujući njihova izdanja u decembru s nastavcima filma Avatar.

Powerplay.ba © 2019.