OnePlus 7 Pro – ubica bajraktara velikih kompanija

Tokom godina vidjeli smo da proizvodi OnePlus imaju velik utjecaj na industriju, a posebno na entuzijaste, isporučujući izuzetno kvalitetne proizvode po iznimno konkurentnim cijenama. Iako će većina korisnika pametne telefone OnePlus gledati kao proizvode koji se usredotočuju na povećanje uloženo – dobijeno, istina je da je tijekom godina OnePlus sa svakom novom generacijom napredovao u smislu kvalitete proizvoda i cijena.

Ovaj pomak u podizanju kvalitete bio je posebno vidljiv prošle godine u OnePlusu 6. Telefon je bio glavna iteracija za kompaniju, a novi dizajnerski jezik kao i industrijski dizajn zaista su podigli igru na viši nivo. OnePlus 6 i 6T refresh završili su kao jedan od najboljih uređaja 2018. godine.

Ovaj put izbacuju dva modela, OnePlus 7 i OnePlus Pro. Dok je OnePlus 7 generacijsko osvježavanje hardvera, novi OnePlus 7 Pro predstavlja novi proizvodni red kompnije i stvarno povećava cijenu u smislu ponude vrhunskog uređaja.

Naravno, budući da je 2019. godina, novi OnePlus 7 kao i One Plus 7 Pro koriste Qualcommov najnoviji Snapdragon 855 čip.

OnePlus 7 dolazi u 6 i 8GB RAM varijanti, dok OnePlus 7 Pro dolazi u varijacijama od 8GB i 12GB. Oba uređaja su prvi komercijalni uređaji koji dolaze s UFS 3.0 NAND memorijom. Iako je Samsung Galaxy Fold bio prvi koji je najavljen s novom generacijom memorije, OnePlus će naizgled pobijediti Samsung u ovom segmentu. Novo rješenje za memoriju udvostručuje protok, povećavajući teoretski maksimalni protok od 800MB / s do 1600MB / s, kao i povećavajući vrhunac IOPS-a, što bi, nadamo se, trebalo biti nešto što se primjećuje u brzinama pokretanja aplikacija. OnePlus nastavlja s ponavljanjem svoje RAM-Boost opcije: Prethodno učitavanje često korištenih aplikacijskih podatkovnih datoteka u DRAM kako bi se ubrzale brzine pokretanja.

Specifikacije modela

Powerplay.ba © 2019.