Google i njihov kasni upad u svijet “jeftinih” uređaja

Googleova linija Pixelovih pametnih telefona već je nekoliko godina glavno uporište industrije. Svi smo upoznati s uređajima kao što je najnoviji Pixel 3 koji je Googleov najnoviji uređaj. Google posebno stavlja naglasak na kamere Pixel uređaja, a prošle godine Google je, zajedno s Huaweijem, podigao letvicu u smislu onoga što je moguće postići zahvaljujući digitalnoj fotografiji.

Dok Pixel uređaji definitivno imaju svoje prednosti, jedna nepromjenjiva konkurentska slabost telefona je njihova cijena. Na službenom MSRP-u i trenutnoj Googleovoj cijeni od 799 USD za Pixel 3 i 899 USD za 3 XL, Google košta puno, pogotovo s obzirom na druge nove, možda atraktivnije opcije iz konkurencije.

U nastojanju da proširi svoj asortiman proizvoda i pridržava se cjenovno osjetljivije publike, vidimo uvođenje novih Pixel 3a i Pixel 3a XL. Dva nova telefona u velikoj su mjeri raspoređena na više-srednje cijene, ali bez mnogo kompromisa na ono što Google vidi kao kamen temeljac Pixel telefona: kamera.

U središtu oba telefona nalazi se novi Snapdragon 670 firme Qualcomm. Čip je objavljen prošlog augusta i dolazi s konfiguracijom jezgre od 2 + 6 CPU-a koja se sastoji od 2 Cortex A75 jezgre na 2GHz i 6 Cortex A55 jezgri na 1.7GHz, uz Adreno 615 GPU. Čip je proizveden na Samsungovom 10LPP procesnom čvoru.

Zapravo je prilično čudno vidjeti Google kako ide sa Snapdragonom 670, s obzirom da Qualcomm nudi mnoštvo drugih novijih opcija kao što je Snapdragon 675. Ovdje je moguće da Pixel 3a telefoni dolaze samo na neobičan način između generacija i nisu bili u mogućnosti pribaviti noviji čip.

Google Pixel 3a ide s 4 GB LPDDR4X, što je fer za uređaje srednjeg ranga. U pogledu memorije, uređaji dolaze s jednom opcijom od 64 GB, bez proširivog prostora za memoriju. Nemojte očekivati ​​da će performanse memorije telefona biti osobito visoke, jer Google umjesto nas UFS koristi naslijeđeni eMMC.

Powerplay.ba © 2019.